علت چشمک زدن لامپ ال ای دی چیست؟ قطعا در محل کار یا اتاقها چشمک زدن یا سوسو کردن لامپهای ال ای دی را مشاهده کردید، البته که شب ها بههنگام خواب این مورد بیشتر میشود و چشم را اذیت میکند و گاهی هم موجب بد خواب شدن شما میشود. زمانی که با این مسئله رو به رو میشوید تصور میکنید که لامپ ال ای دی یا کم مصرف خراب است و در نهایت میخواهید که آن را تعمیر با تعویض کنید. اما اساسا علت چشمک زدم لامپ LED چیست؟ در حقیقت سوسو کردن لامپ یا چشمک زدن آن در اثر عوامل مختلفی به وجود میآید و برای بر طرف کردن آن بایستی که علت اصلی را پیدا کنید. زمانی که لامپ در حال چشمک زدن است بایستی به بسیاری از اجزای داخلی آن توجه کنید برای مثال اجزایی همچون دیمر، کلید، سنسور، ترانسفورماتور و… را مورد بررسی قرار دهید. برخی از علتهایی که منجر به چشمک زدن لامپ ال ای دی میشوند عبارتاند از:
✅ کلیدهای چراغدار
✅ انجام سیم کشیهای اشتباه
✅ سنسور حرکتی نامناسب
✅ ترانسفورماتور
✅ بی کیفیت بودن لامپ
✅ مشکلات دیمر
قطعا لامپهای ال دی و کم مصرف تاثیر بسیار زیادی در کاهش مصرف هزینهها دارند اما با این وجود ممکن است که در هنگام خاموش بودن یا در هنگام روشن بودن سوسو کنند و یا چشمک بزنند. بسیاری از افراد این مسئله را نادیده میگیرند و اصلا به آن توجه نمیکنند اما برای اکثر مردم یک مسئله آزار دهنده است و میخواهند در جهت رفع آن بکوشند بنابراین در این مقاله دلیل و علت چشمک زدن لامپ ال ای دی را مورد بررسی قرار میدهیم.
دلیل چشمک زدن لامپ کم مصرف
همان گونه که اشاره کردیم فلاش زدن یا چشمک زدن لامپهای کم مصرف دلایل مختلفی دارد و در حقیقت میزان شدت چشمک زدن آنها هم متفاوت خواهد؛ اگر میخواهید که مشکل چشمک زدن لامپهای ال ای دی را رفع کنید بایستی که وضعیت لامپ در هنگام چشمک زدن را بررسی کنید و سپس در جهت رفع مشکل تلاش کنید. زمانی که لامپ چشمک میزند اجزای داخلی همچون دیمر، کلید، سنسور، ترانسفورماتور و… را بررسی کنید تا متوجه وجود مشکل شوید. از جمله رایجترین مشکلاتی که منجر به فلاش زدن لامپ میشوند میتوان مواردی همچون مشکلات دیمر، کلید چراغدار، ترانسفورماتورها، معیوب بودن لامپ یا بیکیفیت بودن لامپ، سنسورهای حرکتی نامناسب، سیم کشیهای غیر اصولی و… که در ادامه هر کدام از آنها را بهصورت تخصصی مورد بررسی قرار میدهیم.
چشمک زدن لامپ کم مصرف به دلیل مشکل در ترانسفورماتور
بسیاری از لامپهای ال ای دی به ترانسفورماتور مجهز هستند که ممکن است با توجه به دلایل مختلفی همچون میزان ولتاژ خروجی و یا کیفیت ولتاژ خروجی در ترانسفورماتور نوساناتی ایجاد میشود که در نهایت این دلایل موجب فلاش زدن لامپ ال ای دی میشود. شاید از خودتان بپرسید که برای رفع این مشکل باید چه کرد؟ اگر ترانسفورماتور لامپ قدیمی است یا این که خروجی آن نوسانات نامناسبی دارند بایستی که در جهت تهیه کردن ترانسفورماتوری جدید و مناسب اقدام کنید؛ در حقیقت از ترانسفورماتورهایی که مخصوص لامپ ال ای دی هستند استفاده کنید.
➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖
💡 کوروش 110 عرضه کننده انواع لوازم و تجهیزات روشنایی با بالاترین کیفیت و بهترین قیمت در لاله زار تهران آماده ارسال سفارشات شما در سریعترین زمان ممکن است. 💡
➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖
مشکل بار کم مصرف ترانسفورماتور در چشمک زدن لامپها
گفتنی است که اغلب ترانسفورماتورهایی که طراحی و تولید میشوند در سمت خروجی به حداقل بار احتیاج دارند. برای مثال بایستی بگوییم که ممکن است که قبلا از 5 عدد لامپ هالوژنی با توانی برابر 20 وات استفاده کرده باشید اما در حال حاضر میخواهید که از لامپهای ال ای دی به جای آنها استفاده کنید و در عین حال در جهت تغییر ترانسفورماتور اقدام نکنید؛ در این حالت قطعا لامپها چشمک میزنند و یا این که روشن نمیشوند. لذا بر اساس محاسباتی که انجام میشود 5 عدد لامپ ال ای دی به 3 وات احتیاج دارد.
در واقع در مدل قبلی به 100 وات برق احتیاج بود اما با لامپ جدید تنها وات مصرفی که احتیاج است 15 وات است. در مدل قبلی از ترانسفورماتوری با توان 50 الی 150 استفاده شده است امایعنی حداقل باری که احتیاج بوده است که لامپ و ترانسفورماتور به درستی کار کنند همان 50 وات برقی است. در نهایت لازم است بگوییم اگر میخواهید ال ای دی به درستی کار کند بایستی ترانسفورماتور قدیمی را تعویض کردن و حتما نمونههای جدید آن هم مطابق با استاندارد لامپ خریداری شده باشد. زمانی که میخواهید ترانسفورماتوری را تهیه کنید سعی کنید که قیمت آن مهم نباشد و حتما بهترین برند را خریداری کنید تا در طولانی مدت از کیفیت آن لذت ببرید.
چشمک زدن لامپ کم مصرف به دلیل سیم کشی غیر صحیح
همیشه در هر جایی که بحث سیم کشی در میان است بایستی تمام اصول و قواعد و استانداردها در نظر گرفته شود. و اما در رابطه با سیم کشی اصولی و صحیح یک لامپ ال ای دی بایستی بگوییم که باید به صورتی انجام شود که سیم نول مستقیما به لامپ متصل شود و سپس سیم فاز در نظر گرفته شده در مسیر کلید باشد. در بسیاری از موارد مشاهده میشود که سیم فاز مستقیما به مصرف کنندهای همچون لامپ متصل میشود؛ در این ممکن است که اتصالی رخ دهد یعنی توسط سرپیچ، بدنه لامپ، دیوار و… این اتصال برقرار شود که در نهایت همین مسئله منجر به فلاش زدن چشمک زدن لامپ میشود.
اگر برقکار ساختمان شما این اشتباه را انجام داده باشد قطعا لامپهای استفاده شده چشمک میزنند اما راه حل چیست؟ در این صورت تنها کاری که میتوانید انجام دهید این است که جای فز و نول را باهم عوض کنید. پیشنهاد میکنم اگر تخصصی در این کار ندارید بهتر است که کار را به یک تکنسین یا برقکار حرفهای بسپارید و خودتان به هیچ عنوان دست به کار نشوید چرا که انجام این کار ممکن است بسیار خطرناک باشد.
چشمک زدن لامپ کم مصرف به دلیل وجود کلید چراغ دار
در ساختار کلیدهای چراغ دار برای تشخیص کلید در تاریکی از یک چراغ بسیار کوچک استفاده شده است. در واقع زمانی که از این کلیدها برای خاموش روشن کردن لامپهای LED استفاده شده باشد قطعا لامپ فلاش و چشمک میزند. اما دلیل آن وجود نوعی مقاومت بالا است که داخل کلید چراغدار دیده میشود؛ اساسا با عبور جریان کمی از کلید منجر به روشن شدن آن میشود و حتی در بسیاری از موارد این جریان به لامپ ال ای دی میرسد و در نهایت لامپ را فعال میکند و در نتیجه کار لامپی که خاموش است چشمک و یا سوسو میکند. اما راه حلی که برای رفع این مشکل پیشنهاد شده این است که لامپ داخل کلید را از مدار مربوطه خارج کنید.
چراغ لامپ خاموش چشمک میزند؟
لامپ استفاده شده ممکن است که مجهز به دیمر باشد بنابراین برای رفع چشمک زدن آن بایستی که که از این روش استفاده کنید. در واقع لامپهای قدیمی که تولید میشدند به استفاده از دیمر کار میکردند و با استفاده از دیمر بهخوبی کار میکردند ولی لامپهای کم مصرف و ال ای دی با استفاده از دیمر به مشکل بر میخورند چرا که قادر نیستند کم نور شوند و در عین حال به ولتاژ خاصی احتیاج دارند. زمانی که قصد خرید لامپ ال ای دی را دارید بایستی به قابلیت اتصال به دیمر آنها را بررسی کنید و در نهایت لامپی را خریداری کنید بهخوبی به دیمر متصل شود.
فراموش نکنید دیمری که خریداری شود بایستی که با لامپ تهیه شده مطابقت و تناسب داشته باشد لذا دیمرهای قدیمی که تهیه میشوند به حداقل بار نیاز دارند بنابراین لازم است که از دیمرهای جدید لامپ ال ای دی استفاده کنید. در حالت کلی اگر میخواهید مشکل سوسو کردن و چشمک زدن لامپ کم مصرف یا ال ای دی (خاموش یا روشن) بر طرف شود بایستی که هم لامپ کم مصرفی بخرید هم قابلیت کار با دیمر را داشته باشد و از دیمرهای جدید استفاده کنید. البته با خارج کردن دیمر از مدار نیز میتوان که مشکل چشمک زدن لامپ را بر طرف کرد.
لامپ کم مصرف فقط گاهی چشمک میزند
در برخی موارد مشاهده میشود که لامپ کم مصرف گاهی سوس میکند و چشمک میزند و چشمک زدن آن دائمی نیست؛ در این صورت عیبیابی مشکلتر میشود. علت چشمک زدن لامپ ال ای دی خاموش آن هم گاهی اوقات به وجود ترانسفورماتور نامناسب، ترمینال نامناسب، منبع تغذیه ناقص در لامپ و نوسانات در شبکه برق و… است. که در ادامه آنها را بررسی میکنیم البته برخی از آنها را قبلتر توضیح دادهایم و میتوانید از آن روش استفاده کنید.
❎ در بسیاری از موارد لامپ معیوب است که در این صورت میتوانید که از لامپی دیگر استفاده کنید و آن را جایگزین لامپ قبلی کنید. اگر لامپ تهیه شده چشمک نزد ایراد لامپ قبلی از منبع تغذیه آن است و در این صورت بایستی که لامپ جدیدی را خریداری کنید.
❎ در صورتی که لامپ جدید هم فلاش زد قطعا به نوسانات برقی دچار شده است در این صورت بایستی که توسط برقکاری ماهر علت را بررسی کنید و متوجه شوید که در سیم کشی چه نوساناتی وجود دارد.
چشمک زدن لامپ ال ای دی متصل به سنسور حرکتی
برای این که سنسورهای حرکتی به درستی عمل کنند به حداقل بار احتیاج دارند، اگر لامپ کم مصرف به سنسور حرکتی متصل است و چشمک میزند، برای این که مشکل حل شود بایستی از سنسورهایی استفاده شود که دارای بار کمی هستند و با یک رله سوئیچ در مدار نصب شوند تا ایراد به خوبی رفع شود.
علت چشمک زدن لامپ ال ای دی در حالت روشن
گاهی اوقات پس از این که لامپ مدت کوتاهی است که روشن است و شروع به چشمک زدن میکند؛ این مشکل از لامپ است چرا که کیفیت کمی دارد. زمانی که لامپ روشن است و چشمک میزند، بایستی بدانید که از کیفیتی پایین برخوردار است و عمر آن به پایان رسیده است. مشاهده میشود که بسیاری از شرکتها از بردها و منابع تغذیه بیکیفیت و ارزان قیمت استفاده میکنند که این مسئله در آینده مشکل ساز میشود. توجه کنید که بعضی از لامپها برای عدم چشمک زنی و روشنایی کامل به دمای خاصی احتیاج دارند و البته احتمال است که این اتفاق پس از روشن کردن لامپ کمی دیرتر رخ دهد. راه حل رفع این مشکل این است که اگر قبلا لامپ چشمک نمیزد اما الان میزند ظرفیت خازن آن تمام شده است؛ اما در صورتی که از ابتدا این مشکل را داشته از بیکیفیت بودن لامپ خواهد بود. در هر دو صورت لازم است که لامپی با کیفیت بالاتر تهیه و خریداری کنید.
خطرات چشمک زدن لامپ برای سلامتی
در حالت کلی خطراتی که از چشمک زدن لامپ کم مصرف نشات میگیرد دو گروه خواهند بود:
✔️ چشمک زدن مرئی: این چشمک زدن قابل مشاهده است و در آن نگرانیهای پزشکی و سلامتی بیان شده است. اگر در مدت کمی در معرض فرکانسهای از 3 تا 70 هرتز قرار بگیرید در واقع تشنجهای صرعی را به دنبال خواهد داشت.
✔️ چشمک زدن نامرئی: این مورد هم قابل مشاهده نیست و مشکل ساز خواهد بود اما نه به اندازه مورد قبلی. علائم این چشمک زدن سرگیجه، میگرن و سردرد، اختلال در تفکر خواهد بود.
سخن پایانی
علت چشمک زدن لامپ ال ای دی چیست؟ در این مقاله علت چشمک زدن لامپ ال ای دی را مورد بررسی قرار دادیم و با توجه به مشکلاتی که این مسئله برای سلامت افراد به وجود میآورد لازم است که آن را جدی بگیرید. لازم است که برای تهیه این لامپها چه از نظر کیفیت چه از نظر قیمت لازم است که به فروشگاه اینترنتی کوروش 110 مراجعه کنید. در صورت داشتن هر گونه نظر و پیشنهادی میتوانید آن را برای فروشگاه کوروش 110 کامنت کنید.